Representants del Gremi de Cinemes de Catalunya assisteixen a les primeres Jornades de l’audiovisual en català al Palau de la Generalitat: Un Palau de Pel·lícula

El Palau de la Generalitat de Catalunya va ser la seu del reconeixement organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a tots els professionals del sector que contribueixen a l’impuls del cinema en català. Entre els representants polítics, a més de la Consellera de Cultura, amfitriona de la festa i del Secretari de Política Lingüística, vam poder escoltar un discurs del President de la Generalitat de Catalunya, posant en valor la feina que fa tot el sector per impulsar el cinema en català, des de guionistes, actors, productors, distribuïdors, exhibidors, televisions, etc. També va intervenir la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, entitat que acull sota el seu paraigües a la majoria del sector audiovisual.

En aquesta tasca de difusió, els cinemes tenen un paper important, gràcies a l’acord que van signar l’any 2012 amb el Departament de Cultura i Fedicine per fomentar la difusió de cinema doblat al català a les sales de cinema de Catalunya. Aquest acord s’ha anat renovant any darrere any amb l’objectiu d’incrementar l’oferta de cinema doblat al català.

A la recepció vam poder gaudir també d’un vídeo que mostrava totes les pel·lícules en català que han passat pels nostres cinemes i d’un menú insuperable… amb crispetes!!!