Gremi de Cinemes de Catalunya

El Gremi de Cinemes de Catalunya agrupa i representa les sales de cinema de Catalunya.

Formen part del Gremi multicines i cinemes privats de diferent nombre de pantalles, i també cinemes públics. Els cinemes del Gremi ofereixen una gran diversitat de programació.

El Gremi de Cinemes de Catalunya es va constituir com a Gremi d’Exhibició de Barcelona l’any 1977. L’any 2003 es converteix en la patronal representativa del sector de tota Catalunya.

Actualment està integrat per 48 empreses que conten amb 64 cinemes i 482 pantalles.

El principal objectiu del Gremi és defensar els interessos col·lectius dels seus associats davant les Administracions públiques catalanes (Generalitat, Parlament de Catalunya i Ajuntaments).

També col·labora amb altres entitats, tant públiques com privades, en activitats per fomentar l’assistència a les sales de cinema. Així mateix, és l’interlocutor de la part social per a la negociació dels dos Convenis Col·lectius d’Exhibició vigents a Catalunya, el de Barcelona i l’Interprovincial (Girona, Lleida i Tarragona).

El Gremi de Cinemes de Catalunya és a la vegada membre d’altres associacions sectorials de més ampli àmbit com la FECE (Federación de Cines de España), el Clúster Audiovisual de Catalunya i de patronals generalistes com el Consell de Gremis de Catalunya, Foment del Treball i Pimec.

La seva activitat inclou acords de col·laboració i iniciatives amb les entitats més diverses com per exemple el Col·legi d’Òptics i Optometristes de Catalunya, la Fundació Tres Turons, la Fundació Josep Maria Queraltó, l’Acadèmia del Cinema Català, de la qual el Gremi és patró fundador, la Marató de Tv3, la Fundació per la lluita contra l’esclerosi múltiple, el Banc dels Aliments, així com amb diferents administracions, com la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

El Gremi té també una participació molt activa en el desenvolupament de diferent normativa que afecta al sector, com per exemple, la llei d’accessibilitat de Catalunya i el seu codi, la llei d’espectacles públics, la llei del cinema, el codi de consum de Catalunya, la llei de comunicació audiovisual, en la reforma horària, la normativa de prevenció i mesures d’emergència i autoprotecció, etc.

El Gremi existeix i pot exercir la seva tasca gràcies al COMPROMÍS de les empreses amb sales de cinema a Catalunya, i així pot donar resposta a les necessitats específiques d’aquestes conseqüència del desplegament normatiu singular i particular de les diferents Administracions a Catalunya. Per això és tant important que hi estiguin totes per compartir els compromisos i els beneficis.

Jordi Agustí

President del Gremi

OCINE – Conseller Delegat

Pedro Balañá

Vice-president primer del Gremi

GRUP BALAÑÁ. MOOBY CINEMAS​

Montse Puertas​

VICE-PRESIDENTA SEGONA DEL GREMI​

Cinesa – DIRECTORA DE RELACIONS INSTITUCIONALS​

Joan Montserrat​

TRESORER DEL GREMI​

MCB CINEMAS – CEO I ADMINISTRADOR ÚNIC​

Míriam Fernández​

SECRETARIA DEL GREMI​

CINESA – SENIOR MANAGER LEGAL DEPARTMENT SPAIN & PORTUGAL​

Joan Agustí​

VOCAL DEL GREMI​

OCINE – CONSELLER DELEGAT​

Esteve Agustí​

VOCAL DEL GREMI​

OCINE – CONSELLER DELEGAT​

Víctor Anaya​

VOCAL DEL GREMI​

UCC (Unión Cine Ciudad) – Director de programació

Nacho Cerdá

Vocal del Gremi

PHENOMENA EXPERIENCE

Montse Cortada

Vocal del Gremi

JCA Cinemes – CEO

Toni Espinosa

Vocal del Gremi

CINEMES GIRONA

Isabel García

Vocal del Gremi

ACEC (Àrea Catalana d’Exhibició Cinematogràfica) – Directora Comercial

Miquel Gratacós

Vocal del Gremi

IMPERIAL i EIX MACIÀ (ACEC)

Luis Millán

Vocal del Gremi

ODEON MULTICINES – CEO fundador

Jordi Padró

Vocal del Gremi

BAGES CINEMA (ACEC)

Paz Recolons

Vocal del Gremi

CINEMES VERDI

Eva Rekettyei

Vocal del Gremi

CINE YELMO – Directora de programació

Javier Vivo

Vocal del Gremi

KINEPOLIS FULL BARCELONA – Director d’operacions

Pilar Sierra

Directora del gremi

Carolina Roca

Administració i atenció al soci